Vuoden paras keikka

Joulukuussa 2018

Toast sai toimeksiannon vuoden parhaan keikan jälkitöistä. Meidän tuli leikata kaksituntinen Jenni Vartiaisen konsertin taltiointi. Ohjaaja Jan-Aslak Leino lähestyi Toastia Hartwall Areenan keikan jälkeen, olimmehan edellisinä vuosina valmistaneet myös Profeettojen, Jarkko Tammisen ja Cheekin isot konserttitaltioinnit menestynellä.Hartwallin ainutkertainen konsertti oli 16.11.2018. Se taltioitiin 13 kameralla ja keikasta tehtiin livenä raakamonikameramiksaus. Kari Mankinen saikin mieluisan tehtävän ja vapaat kädet tehdä keikasta vielä ikimuistoisempi tallenne. Keikka oli Jennille tärkeä, hän oli valmistellut sitä pitkään.
Odoo • Text and Image

Leikkaus

aloitettiin alkuvuodesta 2019. Kari leikkasi ensin oman versionsa, jossa parhaat kuvat haettiin kaikista kameroista ja biisit rytmitettiin. Kameratyöskentely ja valaistus toimivat keikan ehdoilla, joka asetti taltioinnille omat rajansa. Lisäksi saimme käyttöön Bright Finlandilta screeneille menneen kuvamateriaalin, joka sekoitettiin joukkoon.Raakaleikkauksen jälkeen Jenni ja Jaanu tulivat Toastiin katsomaan ja edelleen leikkaamaan tuotosta. Jenni viihtyikin Toastissa useita päiviä keväällä 2019. Fiilis leikkaamossa oli ikimuistoinen, kun kylmät väreet kävivät selkäpiitäpikin koko jengillä. Jenni sanoikin useasti katselussa että “kylmikset” meni!
Odoo • Image and Text

Keikan alkuun

leikattiin myös intro behind the scenes- materiaaleista,
ja lopputekstejä varten valmisteltiin outro, jossa saatiin purettua kaikkea sitä, mitä Harwallin keikan valmistelu vaati. Niiden leikkaamisessa auttoi myös Tommi Rehn.Värimäärittelyssä pyrittiin pääsemään myös aitoon keikkafiilikseen. Värejä hiottiin usean päivän ajan Veikko Ruuskasen ja Emmi Holopaisen toimesta.Outroa ja introa viimeisteltiin vielä elokuussa itse artistin kanssa, jonka jälkeen Jenni matkusti takaisin Jenkkehin. Itse loppusilaus outrosta jäi aivan viime tippaan ennen julkaisua.

Odoo • Text and Image
Taltiointi masteroitiin DCP-formaattiin, ja se esitettiin yhtäaikaisesti kolmessakymmenessä finnkinon elokuvasalissa ympäri Suomea 23.10.2019.
Lisäksi se ilmestyy 1.11.2019 Jenni Vartiaisen kokoelmalevyn mukana BluRayllä ja Dvd:llä.